La ponència es va presentar com una performance que va embarcar als assistents, literalment, en un simulat vol d’avió.

Vam oferir a l’audiència un viatge que els va portar a tenir una visió completa de les solucions que Buisi Tools ofereix per atendre totes les incidències del viatge que representa per al ciutadà, l’ús de les plataformes electròniques de tramitació. L’objectiu va ser posar èmfasi en el concepte d’eCiutadania. I mostrar els serveis que hem creat per a que les administracions públiques el puguin atendre l’eCiutadà.

Els qui ens coneixen saben que ens agrada fer presentacions sorprenents i innovadores, i sempre volem que les nostres ponències siguin tota una experiència. Per això vàrem convertir la sala de ponències i la presentació en una vivència en paral·lelisme al què passa durant un vol en avió, i li vàrem donar a la presentació el títol: ”La Terminal: un vol directe amb destí a l’eCiutadania”

Va haver-hi diverses interaccions amb el públic durant el “vol” mitjançant suports auditius i visuals que van aproximar al públic a una experiència real d’un vol en avió.

A Buisi Tools tenim per norma no presentar al públic cap servei o producte que no tingui ja un rodatge real en territori. 

Així una vegada més, ens van acompanyar en aquest vol representants d’alguns dels nostres clients del servei OAC360º que va ser l’objectiu de la presentació: Valentín Gómez de el Ajuntament de Mollet i David Navarro, col·laborador de Buisi Tools i funcionari de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs.

Sense més explicacions, us deixem la nostra intervenció a sota, i us aconsellem veure-la:

El 2018 Buisi Tools acabava de donar forma a un dels seus productes estrella: MAGNUM EXPERIENCE, que representava la culminació en les estratègies d’implantació del model de canvi cap a l’administració electrònica per ajuntaments grans.

Després de la nostra intervenció al Congrés de Govern Digital de 2017 amb la ponència “Com matar la funcionària municipal”, volíem continuar explicant els efectes de la pandèmia d’addició al paper de la que s’està recuperant mica en mica el sector públic, i explicar quina vacuna havíem creat per curar-la. Poc ens podíem pensar aleshores, que dos anys després viuríem una pandèmia real, que necessitava vacunes reals, per evitar el desastre mundial d’una crisi sanitària sense precedents.

La presentació es va iniciar després d’una memorable intervenció introductòria de Carles Ramió Dr. En Ciències Polítiques i de l’Administració  i Catedràtic de la UPC amb el que Buisi Tools té un estret lligam com a mentor en alguns dels nostres projectes.

Com és habitual en nosaltres, vàrem presentar la ponència d’una forma diferent i innovadora, per explicar com aconseguim introduir i implantar projectes de canvi cap a l’administració electrònica, en administracions de gran tamany, a les que vàrem batejar com “elefants de l’administració”, per establir el paral·lelisme que va donar lloc a la performance.

Ens vàrem acompanyar de la “mascota” de MAGNUM EXPERIENCE, un preciós elefant que representa les característiques més comuns a les grans organitzacions, quan d’implantar projectes d’administració electrònica es tracta. 

Us convidem a veure els 30 minuts de ponència, i el paral·lelisme que és fa d’aquest producte enfocat a l’administració electrònica per ajuntaments grans. També podreu veure la presentació de l’elefant en un vídeo resum.

L’any 2017 Buisi Tools s’estrenava en el Congrés de Govern Digital de la mà de Diputació de Girona, representada per Jordi Castanyer.

El repte va ser explicar, des d’una visió transgressora i única, quina era la realitat dels ajuntaments a l’hora d’implantar l’administració electrònica, i perquè havia tingut èxit el projecte e-SET ens els municipis de la demarcació de Girona.

Per aquelles èpoques havia aparegut un perfil anònim de Twitter, que es va fer amb molts seguidors entre les persones vinculades al món local, sobre tot per la seva divertida i provocadora manera de criticar les disfuncions de l’administració pública i el seu dia a dia. Es donava a conèixer com a “Funcionària Municipal”, i la seva identitat era totalment desconeguda. Pel coneixement sobre el què tuitejava, que quedava de manifest en cada piulada, tothom donava per fet que al darrera de l’avatar hi havia d’haver un/a funcioni/ària en actiu en algun ajuntament existent.

En una de les reunions de disseny de la ponència, se’ns va ocórrer la idea de contactar en privat amb aquest perfil anònim i proposar-li de participar amb nosaltres a la sessió del Congrés, articulant un diàleg basat en les seves ocurrents formes de piular que permetessin contraposar les solucions que oferia el model eSET d’administració electrònica.

La seva resposta no es va fer esperar, i va acceptar de bon grat.

El títol amb el que vàrem batejar la ponència va ser :”Com matar la funcionàri@ municipal”. Perquè, el dia que l’administració deixi de tenir disfuncions, aquest avatar de twitter morirà per falta d’aliment.

No volem fer més “spoiler” de la ponència, així que us convidem a veure 30 minuts d’una gran #ConversaMatadora. 

Abans volem tornar a donar les gràcies a tots i totes els qui vàreu fer que la nostra intervenció fos considerada la millor de l Congrés de Govern Digital 2017. 

A continuació us deixem amb l’Elisabeth Udina, en Jordi Castanyer i la @FuncionariaMunicipal: