Blog

8/20, Buisi Tools lidera el TOP 20 amb e-SET

8 dels 20 Ajuntaments amb la major ràtio d’ús d’e-NOTUM respecte a la població són e-SET.

El Consorci Administració Oberta de Catalunya ha publicat a la seva pàgina web el TOP 5 i el TOP 20 dels Ajuntaments de Catalunya amb la major ràtio d’ús de notificacions electròniques respecte a la seva població des del mes de gener fins al mes de juny del 2016.  La posició en el rànquing va directament relacionada amb la proporció entre nombre de notificacions i el nombre d’habitants.

Dintre del TOP 5 els 3 primers ajuntaments són, en ordre correlatiu: Sant Quirze Safaja, Tavèrnoles i Palau Santa Eulàlia.

En aquests 3 ajuntaments el model e-SET ha estat implantat per Buisi Tools sota el paraigua de diverses administracions públiques.

Sant Quirze Safaja és un municipi de la comarca del Moianès, amb 659 habitants i que ha aconseguit un total de 336 notificacions electròniques. A Sant Quirze Safaja és on va néixer el model de treball e-SET sota la direcció d’Elisabeth Udina, i va ser el primer poble on es va implantar aquest mètode. El projecte va començar l’any 2010.

Tavèrnoles és un municipi de la comarca d’Osona, amb 315 habitants i amb un total de 145 notificacions electròniques, que el situen a la segona posició del rànquing. Tot i així, si prenem de referència la data de 9 de setembre de 2016, aquest Ajuntament porta fetes un total de 412 notificacions que representaria més d’una notificació per habitant. El pilotatge de l’Ajuntament de Tavèrnoles va dur-se a terme en un termini de 4 mesos i amb un total de 5 sessions de treball. El projecte es situa l’any 2014. El desplegament va ser contractat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya i executat per Buisi Tools.

Per acabar aquest TOP 5, es situa en 3a posició l’Ajuntament de Palau Santa Eulàlia. El municipi pertany a la comarca de l’Alt Empordà, província de Girona. Té 101 habitants i ha aconseguit un total de 32 notificacions electròniques en només 6 mesos. El temps efectiu d’implantació d’e-SET va ser de 4 mesos i es van fer un total de 4 sessions de formació. La implantació es va fer sota el pla de desplegament de la Diputació de Girona.

Per altra banda, no s’ha d’oblidar el mèrit que tenen la resta d’ajuntaments que estan dins el Top 20. Entre aquests, hi ha 5 ajuntaments més que han fet el procés d’implantació d’e-SET amb Buisi Tools, dins els programes de desplegament de Diputació de Girona i Diputació de Barcelona.

En la posició 6 trobem l’Ajuntament de la Tallada d’Empordà, un municipi amb 455 habitants, que ha aconseguit estar a la llista amb un total de 123 notificacions electròniques.  El temps efectiu d’implantació va ser de 6 mesos i es van fer un total de 5 sessions de treball. En aquest cas també l’ajuntament va comptar amb la consultoria de Buisi Tools sota contracte de la Diputació de Girona.

En el núm.11 del TOP 20 es troba l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles. El municipi pertany a la província de Barcelona, té un total de 382 habitants i ha fet 84 notificacions electròniques. De tots els ajuntaments e-SET del rànquing, és l’únic que té només un sol treballador públic al davant d’aquest projecte, el que dóna significança a aquest resultat. El temps efectiu d’implantació va ser de 5 mesos i es va fer amb un total de 7 sessions de treball. Aquests és un dels 6 ajuntaments que ha desplegat la  Diputació de Barcelona mitjançant la consultoria de Buisi Tools.

Seguit amb el rànquing en la 14a posició a l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, un municipi amb 2.051 habitants que pertany a la comarca de la Selva. Han emès un total de 389 notificacions. Aquest Ajuntament va ser un dels 4 primers ajuntaments en implantar e-SET a la província de Girona el 2012, i es va desplegar dins el projecte d’administració electrònica de la Diputació de Girona.

Quasi per acabar, en el núm.18 es troba l’Ajuntament d’Espinelves, un municipi de la comarca d’Osona però que pertany a la província de Girona, amb 193 habitants i un total de 29 notificacions electròniques fetes. Aquest és un ajuntament més del projecte de e-SET de la Diputació de Girona també desplegat per Buisi Tools S.L. El temps efectiu d’implantació va ser de 5 mesos i 6 sessions de treball.

Tanca la llista en el lloc 20 l’Ajuntament de Riudarenes. Aquest municipi que també pertany a la comarca de la Selva, té 2.175 habitants i ha realitzat un total de 316 notificacions electròniques durant el període analitzat. És l’Ajuntament amb un temps d’implantació més baix dels 8 ajuntaments e-SET del rànquing. El temps efectiu d’implantació va ser de 2 mesos i es van fer un total de 3 visites. En aquest cas va ser també la Diputació de Girona la que va fer possible la implantació amb el seu suport.

És rellevant, que dels 8 ajuntaments del TOP 20, publicats pel Consorci AOC, 5 d’ells han estat ajuntaments e-SET de la mà de Diputació de Girona i Buisi Tools..

Tots aquests ajuntaments s’han avançat a les previsions de la llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú.

Buisi Tools vol felicitar a tots aquests ajuntaments, que han aconseguit a base de molt d’esforç i constància entrar a formar part del TOP 20 d’ajuntaments amb la major ràtio d’ús de notificacions electròniques respecte a la seva població.

L’equip de Buisi Tools està molt satisfet d’haver pogut acompanyar en aquest camí  tots els ajuntaments e-SET, estiguin o no en aquest rànquing.

Si voleu veure l’enllaç de la notícia, la trobareu fent click aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *