Blog

RUA ’16

El passat dijous dia 27 d’Octubre de 2016, l’empresa Audifilm, va organitzar la Reunió d’Usuaris d’Audifilm, coneguda amb el nom de  RUA, que es celebra cada dos anys com a punt de trobada tecnològica per a clients i futurs clients.

La jornada va constar de dues parts, una més formal, amb taules de debat, i conferències i una altra més informal i lúdica en la que es van poder compartir experiències i converses sobre els esdeveniments de la jornada tot dinant o fent activitats a l’aire lliure.

En aquesta edició,  l’obertura de la jornada va ser a càrrec de Víctor Almonacid, Secretari d’administració local, Vicepresident y responsable de Noves Tecnologies Transparència i Mitjans de comunicació de COSITAL i Director de l’Observatori d’Administració electrònica i Transparència. El títol de la seva intervenció va ser “¿Y ahora qué?”, una bona exposició sobre els 10 punts més importants a tenir en compte pels ajuntaments a l’hora de convertir-se en electrònics, ara que ja ha entrat en vigor la Llei 39/2015 de procediment administratiu electrònic.

Seguidament va intervenir Joaquim Mestres, Director d’Operacions d’Audifilm. La seva ponència portava com a títol: “La Transformació Digital i la plataforma Genesys i3: present i futur”, i va presentar les novetats tècniques de la plataforma Genesys i3 fent el símil a les prestacions d’un tot terreny.

Després d’una estona del preceptiu networking, es van posar sobre la taula els casos pràctics. Vuit punts de vista diferents, basats en l’experiència de clients d’Audifilm, en l’ús de la tecnologia d’aquesta empresa. Van intervenir des d’informàtics a responsables d’Administració electrònica dels ajuntaments, passant per caps de departaments de  Noves Tecnologies.
Hi van participar personal de: l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, de l’Ajuntament de Lloret de Mar, de l’Ajuntament de Figueres, de l’Ajuntament d’Olot, de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, de l’Ajuntament de Cambrils i de l’Ajuntament de Riudarenes.

Per acabar, va arribar el torn de la taula de debat, moderada  enguany per Màrio Alguacil Director de l’Àrea de Govern Obert i Serveis Generals i de l’Oficina Sant Feliu 2020, de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. La proposta fou la “Governança en la Transformació Digital” i van actuar com a convidats Elisabeth Udina, CEO de Buisi Tools; Joan Roca, Alcalde de Gurb i President del Consell Comarcal d’Osona; Joan Soler, President de l’Associació d’Arxivers i Gestor de Documents de Catalunya; Magda Lorente, Cap de la Secció d’Assistència als Sistemes d’Informació Local de la Diputació de Barcelona; Miquel Estapé, Subdirector del Consorci Administració Oberta de Catalunya; Pep Budí, Cap de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Cambrils i Víctor Almonacid, Secretari de l’Administració Local, categoria superior.

El debat, que va esdevenir distés i dinàmic, va crear expectació tant en els assistents com en les Xarxes Socials. Es van tractar diversos temes proposats pel moderador, que van permetre intervencions de tots els participants i on cada un d’ells hi va aportar el seu granet de sorra i la seva experiència. El públic també és va fer partícip del debat, i va poder exposar dubtes i preguntes que van ser resolts pels ponents.

Així va concloure la jornada de ponències de la RUA ’16 a la que va seguir un dinar i diverses activitats que van conformar la jornada més lúdica pels assistents a l’acte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *